To use this site your Internet browser must have Cookies enabled.

Wij gebruiken cookies!

Learn more

EN NL FR

Gesponsorde Immo's

Geavanceerd zoeken

Verplichtingen en attesten bij verkoop van een woning

2014-10-16 22:33:58

Wanneer u een huis wil verkopen, moet u een aantal attesten kunnen voorleggen en aan een aantal informatieverplichtingen voldoen. Zo krijgt de koper meer zekerheid over de staat van de woning en de grond.

 • Keuringsattest van de elektrische installatie
  Het keuringsattest geeft aan of de elektrische installatie aan de normen voldoet. Het mag zowel positief als negatief zijn.
 • Bodemattest
  Het bodemattest geeft aan of een grond bij verkoop al dan niet verontreinigd is. U vraagt het aan bij OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij.
 • Energieprestatiecertificaat
  De energiescore op het certificaat geeft de energiezuinigheid van de woning aan en enkele tips om energie te besparen.
 • Informatie over de overstromingsgevoeligheid van het vastgoed.
  Deze informatie moet verplicht opgenomen worden in de verkoopsadvertentie en wordt nadien ook in de verkoopsakte opgenomen.
 • Postinterventiedossier
  Dit dossier bevat technische gegevens over de structuren van het gebouw, hoe de structuur werd opgebouwd en welke materialen er in een gebouw zitten.
 • Stedenbouwkundig uitreksel
  Het uitreksel is nog niet verplicht, maar de notaris vraagt bij de gemeente best de nodige stedenbouwkundige informatie op zoals: de stedenbouwkundige bestemming van een goed, of er al een stedenbouwkundige vergunning werd uitgereikt, een verkavelingsvergunning van toepassing is, een bouwovertreding op berust of dat er een voorkooprecht op het goed van toepassing is.

Websites